Sivrisinekler Neden Bazı İnsanları Çok Isırır?

sivrisinek, sivrisinek neden ısırır, sivrisinek ısırığı

Çevrenizde ki bütün sivrisineklerin sadece sizi ısırdığını düşünüyorsanız belki de haklı olabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre, İnsanların %20'si sivrisineklere daha çekici geliyorlar. Bunun sebebi ise farklı bir metabolizmaya sahip olmanız ve değişik vücut kimyaları.

Bu özellikler her insanda tıpkı parmak izi gibi farklılık göstermektedir. Sivrisinekler tarafından hiç ısırılmayanlarda vardır. Bunun sebebi ise, yine bazı insanların, sivrisinekleri çeken vücut kokularını kamufle edebilecek bir kimyasal üretmeleri.

Florida Üniversitesi 'nden Dr. Phil Koehler "Bir sivrisinek mıknatısı olsanız bile zaman zaman vücut kimyanız değişiklik gösterdiğinden sizi ısırmak istemedikleri dönemler de olabiliyor." diyor.

Sivrisineklere çekici gelen faktörler ise şunlar;

Kan grubu 0 olanlar
Alkol kullananlar (İçinde ki etanol sebebiyle)
Dolunay (Daha yüksek enerjiye sahip oldukları için saldırganlaşıyorlar)
Koyu renk kıyafetler
Yüksek vücut ısısı
Hareket halinde ki insanlar

Onlardan kurtulmak için sivrisinek ilacı haricinde ki bir alternatif olarak uzmanlar, muz yemenizi ve B12 vitamini kullanmanızı öneriyorlar. Her ikisi de, sivrisineklerin itici bulacağı kimyasal kokular salmanıza sebep oluyor.




Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı