Karla Yapılan İlginç Lezzetler

kar, karla yapılan yiyecekler, karla yapılan tatlılar


Kar yağışının ülkemizi etkisi altına aldığı şu günlerde, küçükten büyüğe hemen her yaştan insanın karın tadını çıkartmak istediği ortada. Tatil olan okullar ve iş yerleri sayesinde, insanlar kar yağışının keyfini hızla çıkartmaya devam ediyor. Kardan adam yapan, kızakla kayan, kartopu savaşı yapanlar var ama bir de kar kullanarak yiyecek yapan ve onu tüketenler var. İşte gerçek anlamda karın tadını çıkaran onlar sanıyoruz! :)

Lafı fazla uzatmadan, karla yapılan ilginç ve oldukça çekici ve lezzetli görünen tatlılara hemen geçelim.

Karla Yapılan İlginç Lezzetler

1) Aiz Kacang



Malezya 'da yapılan ve ismine Ais Kacang denilen bu ilginç tatlı türü, kar kullanılarak yapılmaktadır. Üzerine şerbete ek olarak, rendelenmiş hindistan cevizi, yer fıstığı, jöle, tatlı mısır ve bazen de fasulye konuluyor ve beğeniyle tüketiliyor.

2) Bici Bici


bici bici, kar tatlısı, karla yapılan tatlılar

Halk arasında Bici Bici denilen bu güzel tatlı, rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbet kullanılarak üretiliyor. Eskiden seyyar satıcılar tarafından satılan bu tatlı, günümüzde artık restoranların vazgeçilmez tatlıları arasında yer bulmaya başladı.

3) Kar Helvası



Rendelenmiş buz veya temiz kar kullanılarak yapılmaktadır. Kar üzerine şurup dökülerek hazırlanır. Ülkemizde özellikle Nazilli yöresinde oldukça popülerdir. Her ne kadar unutulmaya yüz tutsa da, dağlardan 40 50 kg 'luk kar kalıpları alınır ve üzerine vişne, kızılcık veya üzüm pekmezi dökülerek servis edilir.

4) Karsambaç



Güneyde ki illerimizde sevilerek tüketilen Karsambaç, tıpkı kar helvasında olduğu gibi, rendelenmiş buz ve temiz kar üzerine şerbet dökülerek hazırlanır. Kar helvasından ayrılan tek özelliği ise, baklava, şöbiyet, künefe gibi tatlıların altında kalan şerbetlerde karla karıştırılarak yapılabilir.

5) Kar Dondurması



Amerika 'da yapılan kar dondurması, temiz bir şekilde toplanan kar üzerine şeker kamışı şurubu eklenerek hazırlanmaktadır. Hazırlanırken buz, vanilya ve sütte eklenmektedir. Dileyenler içerisine yumurta akı da ilave ediyorlar.

6) Tire D'erable



Kanada 'da yapılan bu tatlı, akağaç şurubunun kaynatılarak hafifçe ağdalaşması sağlanarak yapılır. Şurup kar üzerine dökülür ve çabuk donması sağlanır. Böylelikle karemelimsi bir hal alması sağlanır. 


Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı