Uzaydan Sadece Çin Seddi Görünmez

çin seddi, uzay, bilim, sanat, yapı, inşaat


Herkes tarafından bilinen ama aslında yanlış olan bir bilgidir. Çin Seddi 'nin uzaydan dünyaya bakıldığında görülebilen tek insan yapımı obje olduğu zannedilir ama bu tamamen yanlıştır.

Yanlış olmasının iki sebebi vardır. Birincisi uzaydan dünyaya bakıldığında birçok insan yapımı dev boyutlu yapılar vardır. Örnek olarak havaalanları, geniş ve iyi ışıklandırılmış otobanları örnek verebiliriz. İkinci sebep ise uzaydan bakıldığında aslında Çin Seddi 'nin görülmesinin zor olduğudur. Güney yarımkürede kalmasından dolayı, güneş ışıkları o noktada ki görüntü netliğini zayıflatır. Çıplak gözle görülmesini bırakın, iyi bir kamerayla bile zor görüntülenmektedir.

Peki neden Çin Seddi böyle bir üne sahip?

Tarihsel olarak bu yakıştırmanın yapıldığı zamanlar, uzay çağı başlangıcının öncesine dayanıyor. Yani sadece tahmin edilerek ortaya atılmış bir bilgi. Uzun olması onun görkemli olmasını sağlasa da, duvar rengi ve etrafında ki doğa renkleri birbirine yakın olduğu için uzaydan rahatça görülüyor tezini çürütmektedir. Tabi bir gün Çin Seddi gökkuşağı renklerinde boyanırsa, görülmesi kolaylaşacaktır! :)


Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı